Total ERP

Зато кажемо у реду, хајде да имамо нови модел.

0 Comments

Зато кажемо у реду, хајде да имамо нови модел.

Више: Округ Вејн, 9 других најављује да ће одбацити мандате за школске маске до краја месеца

Више: Нисам добио бесплатан државни тест на ЦОВИД-19: Шта знамо о УСПС испоруци комплета

Лечење високог крвног притиска је посебно важно у афроамеричкој заједници, рекао је Фриден, напомињући да око 1 од 4 одрасле црне Американце има неконтролисану хипертензију.

„То значи да са сваким откуцајем срца постоји ризик од можданог удара или срчаног удара или затајења бубрега или другог оштећења“, рекао је Фриден. „Хипертензија је, у ствари, водећи покретач краћег животног века црних Американаца од белаца у овој земљи.

Иницијатива ће увести скрининг и третмане у заједницу, понудити кућне посете здравствених радника и опремити људе сопственом опремом за крвни притисак код куће и знањем да је користе.

Медицинско особље ће моћи редовно да прати крвни притисак до 500 особа које се упишу и прилагођавају им лекове у реалном времену.

Повратите своју слободу од непријатности и откријте обновљену енергију на Хондростронг званичном сајту .

„Верујемо да би овај модел могао да послужи као основа за хроничну негу, укључујући дијабетес, хроничне плућне болести и друге“, рекао је др Хаиме Муриљо, виши потпредседник и главни здравствени службеник за кардиометаболичке болести за УнитедХеалтх Гроуп. „Дакле, омогућавање бриге за црне, смеђе и недовољно услужне заједнице може смањити неједнакост у нези и проширити домет лекарске неге унутар заједнице.

Осигурање није неопходно, а лекарске посете ће бити обезбеђене бесплатно, рекао је свештеник Хорас Шефилд ИИИ, извршни директор ДАБО-а.

„Плаћа се (за) кроз грантове, кроз Ресолве то Саве Ливес, кроз доброчинство др Фриедена и наравно УнитедХеалтх Гроуп“, рекао је Схеффиелд.

"У Сједињеним Државама, проценат људи са високим крвним притиском који га имају под контролом у најновијој студији био је 44%. И то је наш водећи убица — више од пола милиона смртних случајева годишње и то је непропорционално у заједници црнаца. То је зашто кажемо у реду, хајде да имамо нови модел. И хајде да искористимо овај пројекат да успоставимо и документујемо модел за ефикасну дијагнозу, подршку у лечењу, праћење и контролу високог крвног притиска."

Контактирајте Кристен Шамус: ксхамус@фреепресс.цом. Пратите је на Твитеру @кристенсхамус.

Претплатите се на Фрее Пресс.

Пандемија ЦОВИД-19 није учинила америчку здравствену заштиту мање праведном. То нас је само учинило много свјеснијим системске неједнакости која и даље постоји.

Али у Мичигену, то такође даје гориво јединственом партнерству које се обавезује да ће донети праву здравствену једнакост у наше најсиромашније заједнице и бољу бригу за све нас.

Ово партнерство окупља два главна играча у здравственој заштити, истраживању и образовању у Мичигену како би учинили више за Мичигендере. То је партнерство Здравственог система Хенрија Форда и здравствених наука Државног универзитета Мичигена, и оно званично ствара пару.

Покренуто у јануару, наше партнерство је још једно „прво“ у Мичигену — први пут да академски здравствени систем и велики истраживачки универзитет користе наше снаге да окончају системску здравствену неједнакост за Мичигандере који живе у поштанским бројевима где, без њихове кривице, шпилови су наслагани против њихове способности да живе дуг и здрав живот.

Говоримо о урбаним заједницама, руралним заједницама — било којој заједници у којој ствари које се називају „друштвене детерминанте здравља“ играју велику улогу у здравственим исходима људи.

Медицинска нега није довољна

„Друштвене детерминанте“ је термин из здравствених наука за ствари које утичу на наш свакодневни живот, као што су сиромаштво, приступ превозу и здравој храни, нивои загађења, чак и присуство игралишта и тротоара.

Сада разумемо – а пандемија је оголила – да сама доступност добре медицинске неге не доноси много користи људима ако се не позабавимо друштвеним стресорима са којима се суочавају. На пример, тај рецепт за снижавање крвног притиска је бескористан ако не можете да дођете до апотеке да га подигнете. Тражење подршке за ментално или физичко здравље је лакше рећи него учинити када је најближи професионалац миљама и миљама далеко. И како неко треба да се социјално дистанцира док живи у кући са 10 чланова породице или да ради на даљину када ради у фабрици?

У ствари, верује се да друштвене детерминанте утичу на више од 80% здравствених исхода. Ово је главни разлог зашто су се Хенри Форд Хеалтх и МСУ удружили – и посветили се развоју нашег партнерства најмање наредних 30 година. Имамо велике циљеве и схватамо да се решења неће појавити преко ноћи. Ми смо у томе на дуге стазе и намеравамо да решимо ове системске проблеме стварајући системска решења не само скројена за Мичиген, већ прилагодљива и на националном и глобалном нивоу.

Имамо потпуно уверење да ћемо успети. Ми смо држава која се дефинише по првинама: МСУ је био први универзитет у земљи који је предавао научну пољопривреду. Изградили смо први међународни тунел између Детроита и Виндзора, Онтарио, и били смо прва држава која је у уставу наше државе предвидела јавне библиотеке. Постоје сви разлози да верујемо да такође можемо бити први у здравству.

Хенри Форд Хеалтх и МСУ намеравају да предњаче, а ми позивамо и друге да се придруже нашим напорима. Заједно, Мичиген може да се позабави здравственим неједнакостима тако да нас, током трајања ове пандемије и далеко даље, тежња за окончањем здравствене неправде води напред.

Рајт Л. Ласитер ИИИ је председник и извршни директор Здравственог система Хенрија Форда и председавајући Конференције о политици Мацкинац 2021. Самуел Л. Станлеи Јр., МД, амерички је педагог, биомедицински истраживач и председник Државног универзитета Мичиген.

ЛАНСИНГ — Наводећи различит утицај који коронавирус и друга здравствена питања имају на обојене људе, гувернерка Гречен Витмер је у четвртак издала директиву којом се од здравствених радника захтева да прођу обуку о имплицитној пристрасности како би добили или обновили своје дозволе.

Имплицитна пристрасност описује предрасуде које несвесно утичу на размишљање и реакцију на догађаје и информације. Стручњаци кажу да то утиче на начин на који здравствени радници третирају Црнце и друге расне мањине и може негативно утицати на приступ тестовима на ЦОВИД-19 и другим здравственим услугама.

Обуку је препоручила Вхитмерова радна група за коронавирус за расне разлике.

Људи који нису белци чине око 40 одсто потврђених смртних случајева од коронавируса у Мичигену, рекао је Витмер.

„Нема сумње да су наши здравствени радници на првој линији, попут лекара и медицинских сестара, били прави хероји ове кризе, свакодневно стављајући своје животе на коцку због нас“, рекао је Витмер.

Више: Витмер наглашава ношење маски: Које кораке би Мичиген могао да предузме следеће

Више: Непрофитна организација каже да је Мичиген сада у опасности од још једне епидемије коронавируса

„ЦОВИД-19 је имао различит утицај на обојене људе због разних фактора, и морамо учинити све што можемо да решимо овај диспаритет. Докази показују да обука у имплицитној пристрасности може донети позитивну разлику, тако да смо данас предузимање акција како би се побољшала расна једнакост у здравственом систему Мичигена."

Витмер је рекла да ће она такође проћи обуку о имплицитној пристрасности, као и они који раде за њу.

Орлене Хавкс, директорица Одјељења за лиценцирање и регулаторне послове, које се бави професионалним лиценцирањем, рекла је да би могло потрајати шест мјесеци до годину дана да се правила објаве. Први корак биће консултације са заинтересованим странама, рекла је она.

„Ово ће заиста бити заједнички напор“, рекла је она.

Контактирајте Пола Егана: 517-372-8660 или пеган@фреепресс.цом. Пратите га на Твитеру @паулеган4 . Прочитајте више о политици у Мичигену и пријавите се за наш изборни билтен .

Пре годину дана ове недеље, Мичиген је увео широка правила о ЦОВИД-19 која су привремено отказала лична предавања у средњим школама и факултетима, окончала обедовање у затвореном, укинула атлетска такмичења и још много тога.

Државно одељење за здравство назвало је то тронедељном паузом да би се спасили животи и заштитили „хероји на првој линији фронта“. Тадашњи директор Министарства здравља и људских служби Роберт Гордон и гувернерка Гречен Витмер рекли су да би ограничења могла да спасу хиљаде живота.

„Морамо да делујемо брзо и наставићу да користим сваки алат који ми је на располагању да спасем животе у Мичигену“, рекао је тада Витмер.

То би била коначна свеобухватна правила о пандемији која је имплементирала Витмерова администрација. Од тада су вакцине против ЦОВИД-19 постале широко доступне, а Витмер и државно здравствено одељење су се више ослањали на молбе за личну одговорност него на мандате у настојању да отупе последице глобалне здравствене кризе у Мичигену.

Више: Мичиген је сада најгоре жариште ЦОВИД-19 у земљи; болнице су попуњене

Али држава је сада усред свог четвртог пораста корона вируса, пошто су хоспитализације и стопа оболелих порасла током последњих неколико недеља. Са скоро 504 случаја на 100.000 људи, стопа седмодневних случајева у Мичигену је најгора у земљи, према америчким центрима за контролу и превенцију болести .

Лин Сатфин, портпаролка Министарства здравља и социјалних служби Мичигена, рекла је да држава „стално преиспитује“ свој одговор на пандемију. Али она није конкретно одговорила на питање да ли држава треба да уведе нове поретке на нивоу државе.

„Са хладнијим временом, људи се чешће окупљају ради активности и догађаја у затвореним просторима. Знамо да се вирус лакше преноси у затвореном простору где вентилација није тако јака. Због тога је МДХХС издао смернице које прате препоруке ЦДЦ-а које носе Мичигенџије. маске у затвореном простору без обзира на статус вакцинације", рекао је Сутфин, напомињући да је одељење издало сличне смернице за школе.

„За оне који нису вакцинисани, још је важније да предузму ове научно доказане мере предострожности како би смањили ризик од заразе вирусом и минимизирали могуће симптоме у случају излагања.

Више:Мичиген укида већину ограничења ЦОВИД-19 22. јуна: Шта то значи за вас

Више:Доктор Беаумонт: ‘Метро Детроит поново постаје жариште’ за ЦОВИД-19

Државно здравствено одељење пријавило је у понедељак седмодневни просек од 6.171 нових случајева – што је пораст од 65 одсто у односу на пре само месец дана. У просеку 49 људи у Мичигену је умрло сваког дана у последњој недељи од вируса – чиме је број умрлих у држави од почетка пандемије достигао 22.862.

Мичиген још увек не достиже националну стопу вакцинације. Само 54,1% укупне популације државе је у потпуности вакцинисано против ЦОВИД-19. То у поређењу са 68,4% укупне америчке популације, према ЦДЦ-у.

Читава ситуација је веома изазовна за званичнике јавне здравствене политике, рекао је Норм Хес, извршни директор Мичигенског удружења за локално јавно здравље.

Али док се раније залагао за мандате школских маски на нивоу државе, сада Хес оклева да подржи свеобухватна правила о пандемији.

„Да ли мислим да би држава требало да уведе наредбе о пандемији широм државе? Тако тешко питање: мислим да је ово време да се веома пажљиво прате подаци, што држава ради“, рекао је Хес.

„Мислим да се управо сада дешава толико много варијабли да би било тешко направити неку врсту широке, свеобухватне промене у овом тренутку.

Хес је приметио гласно политичко противљење маскирању мандата. Он је такође сугерисао да би тренутни трендови могли бити гори да држава није активно подстицала вакцинацију.

„Не знам да ли чињеница да стопе расту нужно дефинише да постоји неуспех… Да нисмо радили ове ствари, осећам да би стопе расле много брже“, рекао је Хес.

Боб Рајни, главни оперативни директор Здравственог система Хенрија Форда и председник операција здравствене заштите, рекао је: „Можете да расправљате о томе да ли би требало да постоји акција на нивоу владе, али реалност је, као што смо видели, заиста јесте о навођењу људи да сви раде на истој страници како би покушали да се боре против овог вируса. Видели смо више напретка позивајући се на здрав разум и логику људи."

Др Дерил Елмучи, председник компаније Спецтрум Хеалтх Вест Мицхиган, сложио се са тим, рекавши да је мало вероватно да ће јавност прихватити ограничења коју су државни лидери раније увели ради контроле ширења вируса.