Total ERP

Исках да помогна на други хора, но не знаех как. ”

0 Comments

Исках да помогна на други хора, но не знаех как. ”

Най-добрите вдъхновени за здравето дейности в Лос Анджелис

Грифит Парк. Този скъпоценен камък на парк е разположен централно в Ел Ей и е дом на много невероятни дейности. Можете да посетите обсерваторията, която предлага невероятна гледка към града, да посетите зоопарка, да вземете шоу в гръцкия театър или да походите по една от многото невероятни пътеки в парка.

Музеи. Що се отнася до Ел Ей, е трудно да изберете любим! LA е дом на някои невероятни музеи като Гети, Лакма, широкия, природонаучен музей, ями La Brea Tar и Калифорнийския научен център. Наистина има музей за всички!

Библиотека и градини Хънтингтън. Докато самата библиотека е впечатляваща с прекрасна колекция от изкуства, истинският скъпоценен камък е в градините на открито. Със 120 декара градини, отворени за обществеността, лесно можете да прекарате един ден, скитайки около красотата на открито. Входът е безплатен първият четвъртък на всеки месец, но ще искате да резервирате билетите си предварително.

Пир на Санта Моника. Разходете се по кея след невероятна вечеря в града и се озовете на маркера, който обозначава официалния край на историческия път 66. Пикът е домакин на виенско колело и влакче заедно с гледка към океана.

Оригиналният пазар на фермерите. Създаден през 1934 г., можете да намерите този несравним пазар на ъгъла на 3 -ти и Феърфакс. Намерете пресни продукти, домашно приготвени продукти и стойки за храна. Паркирането може да бъде трудно, но наградите си заслужават!

къде да отседнете в Лос Анджелис

Лос Фелиз Лодж. Тези очарователни разберете това тук бунгала се намират в Лос Фелиз близо до Грифит Парк и са на кратка разходка от магазини и ресторанти. Los Feliz Lodge разполага с ниско влияние и екологичен дизайн и осигурява 100% органичен памук или устойчиво бамбуково постелки за гости.

Венеция плажни къщи. Тези къщички със слънчева енергия са само блокове от популярния плаж Венеция. Всяка от трите къщи е направена от удобни за земята, органични, пренастроени материали и не/ниски бои и ниски VOC бои и покрития. Спалното бельо е органично и има цяла система за филтриране на водата, което означава, че можете да се къпете и да пиете пречистена вода. Сбъдната мечта!

хотел Amrose. Разположен в Санта Моника, този екологичен хотел е първият в Съединените щати, който получи сертификацията на LEED EB. Хотелът използва подходящи за Земята практики за поддържане на външното пространство, предлага предпочитан паркинг за хибридни автомобили, станции за зареждане на автомобили и рецикли и компости 75% от всички отпадъци в съоръжението. Екологични, нетоксични, биоразградими почистващи продукти се използват за почистване, което ви кара да се чувствате по-добре от дишането на въздуха в стаята си.

Airbnb ще ви намери куп страхотни, достъпни опции из града. Тъй като градът обхваща толкова голяма площ, моят съвет би бил да изберете наем, близо до мястото, където са повечето атракции, които искате да видите. Трафикът в час пик е брутален през седмицата!

Има някои двойки, които изпитват любов от пръв поглед. За експерта по кулинарно хранене Ивт Лакатос, това беше „любов при първа супа“. Първият път, когато той се обади да я помоли, тя беше в средата на готвенето на голяма партида супа. С ядене с една гърба, която вече е почти пълна, тя го покани да се присъедини към нея и той казва, че се е влюбил в нея заради това. Уменията за готвене на Ivette нарастват значително оттогава и сега трите им деца са наред с това, за да се насладят на вкусотата – също така тя хвърли енергията си в създаването на бизнес в Мексико, където семействата могат да развият признателност за готвенето като потапящо преживяване.

Разнообразно кулинарно образование

Израствайки в Мексико, Ивет вкуси широко кулинарно и културно образование. В допълнение към храните, които тя вкуси в родния си град, нейната родена от Австрия майка готви много традиционни ястия от нулата и тя трябва да изпита още повече кухня, когато пътуваха до Австрия, за да посетят семейството си. Свеж въздух, силни аромати и много домашни десерти бяха отличителните белези на детството й.

Майката на Ivette работеше на пълен работен ден и винаги имаше домашно приготвена вечеря на масата през нощта.

„Един от начините, по които тя изрази любов, беше чрез храна“, казва Ивет.

Въпреки изобилието от прясна храна, която ядеше отглеждане, Ивет никога не се е научил да готви или получава практически уроци. Майка или баба й винаги са били начело и чак през зряла възраст Ivette започна смирено да изследва готвенето сама.

„Никога не съм мислил, че сега ще се занимавам с нещо като прехраната с храна“, размишлява тя.

Търси нещо повече

Като индустриален дизайнер, Ivette създаде мебели за прехрана и скоро откри припокриване между креативността, необходимо за събиране на материали в обзавеждане и кухнята. С целта на родителството Ивет започна да изследва подхранващото готвене, за да подкрепи здравето си.

Около шест месеца след раждането на първата си дъщеря Ивет се разболя доста, в крайна сметка се приземи в болницата. След като бяха диагностицирани с две автоимунни заболявания, медицинските специалисти не предложиха никакви диетични съвети, така че тя потърси своето. Ивет започна да изследва здравето на храненето и червата, прилагайки наученото в собствената си кухня.

По времето, когато тя роди близнаци пет години по-късно, Ивет се почувства добре запознат с готвенето и дори започна бизнес с храни, продавайки прясна, домашна бебешка храна на работещи майки. Търсенето беше ожесточено, но за съжаление, Ивет изгори от темпото след година. Тя жадува за кариера в храненето, която би била по-устойчива и ще й помогне да постигне баланс между професионалния и личния живот, така че тя започна да търси практически програми за хранене.

Щом приятел препоръча експертната програма за кулинарно хранене, тя знаеше, че практическият подход на училището и фокусът върху готвенето е точно това, от което се нуждае.

„Веднага разбрах, че това е нещо, което искам да направя“, казва тя, „и това беше наистина страхотно решение.“

Влизайки в нейните таланти като лидер на общността

Ivette се присъедини към експертната програма за кулинарно хранене през 2016 г. и се хвърли от все сърце в преживяването. Тя процъфтяваше, като открива нови съставки и ги споделя със семейството си, свързва се със студенти от цял свят и се научи как да създава здравни рецепти. В края на 14 -те седмици тя знаеше, че иска да бъде от полза, но не беше напълно сигурна каква форма ще приеме тази услуга.

„Обичах задачите, за да видя всичко, което можете да направите с храненето, беше приятно да видя какво е възможно“, казва тя. „Исках да помогна на други хора, но не знаех как.“

Вдъхновението започна да перколира, след като Ivette оглави комисия в училището на децата си, за да се застъпи за образованието за хранене в класната стая и по -добри възможности за училищна храна. С подкрепата на други родители тя започна семинари за деца, които се справиха с храненето и предоставиха здравословни обеди и включваше инструкции за йога и медитация.

„Вярвам, че храната е в основата на всеки човек, който иска да бъде здрав и силен“, казва Ивет. „Децата получават математика и пишат в училище, но не се научават как да се грижат за здравето си.“

Положителният прием за тези класове в училище подтикна IVETTE да започне бизнес, който да предостави практически умения за готвене както на родители, така и на деца.

В своята общност Ивет казва, че много родители не готвят, защото има отрицателно схващане, че готвенето е само за майки в дома. По време на часовете си за родители, Ивет ги учи как да готвят питателна храна без стрес, как да дадат положителен пример за децата си и да разглеждат готвенето и като самостоятелна грижа.

„Опитвам се да взема готвене назад и овластяване на хората, че готвенето не е само за мъже или просто за жени, а за всички“, посочва тя.

нейните класове за възрастни след това се превърнаха в шестседмична програма (сега доставена онлайн), която обхваща други холистични практики като йога и медитация.

„Вярвам, че храната е в основата на всеки човек, който иска да бъде здрав и силен. Децата получават математика и пишат в училище, но те не се научават как да се грижат за здравето си. ”

Учи на децата основни умения за подпомагане на здравето през целия живот

Класовете за готвене на Ivette за деца имат за цел да ги научат, че готвенето е приключение и пълно сензорно изживяване, което включва миризма, докосване, зрение, вкус и текстура. Повечето от фокусираните върху детето класове в нейния град се фокусират върху печенето (или декориране на предварително приготвени печива). Вместо това в своите програми Ivette показва на децата всичко-от уменията за нож, подходящи за възрастта, до това как да приготвят пиле.

„Искам децата да гледат на готвенето като нормална част от живота“, казва тя. „И да се научиш да готвиш, когато си млад води до по -здравословен живот по -късно.“

По време на собственото си детство на Ивет не беше позволено да участва в процеса на готвене и затова умишлено се зае да създаде различно преживяване за трите си деца – и децата в часовете си. Първородният и близнаците на Ивет са нетърпеливи да се присъединят към нея в кухнята, готвейки ястия от началото до края. Най -голямата дъщеря на Ивет, на 11 години, също помага като асистент по време на часовете на живо на Ивет.

„Хубаво е, че като родител мога да го дам на децата си“, казва тя.

Като собственик на малък бизнес, Ivette оценява гъвкавостта, която трябва да прекарва време със семейството си, докато развива своите предложения със собствено темпо. Тя се надява да приложи часовете по готвене на децата си в повече училища, като същевременно продължава да предлага програми на родители онлайн. Тя също работи върху контур за готварска книга, насочена към тийнейджъри и млади възрастни.

С нейния без стрес, изследователски подход за подпомагане на другите да открият любов към готвенето, ние сме сигурни, че Ivette ще вдъхнови поколение страстни ядещи и готвачи!

Регистрацията е отворена за експертната програма за кулинарно хранене. Научете повече за това как можете да се присъедините към нас, да изследвате нови възможности за кариера и да подкрепите личното си здраве – точно както има Ivette.

Зимната тиква е най -добрата, нали? Той е вкусен, разбира се, но също така съдържа много хранителни вещества, които са противовъзпалителни, имунно поддържащи и чудесни за храносмилане. И има толкова много рецепти за зимни тикви, от които да избирате!

Хранително, зимните скуоши са богати на:

противовъзпалителни съединения-скуови, използвайте тяхната противовъзпалителна сила от група фитохимикали, наречени cucurbitacins (казват, че три пъти бързо)Антиоксидантни витамини, включително имуно-подкрепящи витамини А и Сенергийно усилване и редуциране на стрес витамини от ВФибри за храносмилателно здраве, баланс на кръвната захар и сърдечно -съдовото здравеМинерали, като фолат за мозъка и нервната система, мед за нашите кости и тъкани, и калий за кръвно налягане и хидратация

През есента и зимата има различни зимни скуоши: Butternut, Delicata, жълъд, Спагети, Хъбард, тиква и др. Тези великолепни красавици ни примамват с техните нюанси и ивици, от бледо жълто до зелено до най -ярките портокали. Попитайте фермерите си каква е любимата им тиква и как обичат да го готвят – може да научите за нов тип тиква и приказен начин да го ядат!

Някои хора са отложени от процеса на теглене, отлепване, дезактивиране и нарязване на тикви (понякога се нуждаете от наистина, наистина голям нож!), Но крайният резултат си струва усилията. Ако сте предпазливи от нарязването и нарязването, просто пуснете тиква във фурната и го изпечете първо – това го прави по -лесно да изрежете и загребите добротата вътре.

За да постигнем вдъхновението си за скуош, сме курирали любимите си рецепти за зимни скуош. Колкото и да го използвате, искрено се надяваме, че зимната тиква го превръща във вашата кухня, stat!

24 Най -добри рецепти за зимни скуош

Butternut Squash Mac и сирене

Butternut Squash Mac и сирене от този чист живот (*експерт по кулинарно хранене)

Кремообразен сос за сирене и макаронени изделия, гарнирани с бадемови галета? Да, ние сме вътре. Перфектната есенна и зимна комфортна храна!

печени пържени картофи от тиквички

печени пържени картофи от тигани от простата вегава

хрупкави златисти фури с пържени фури със ползите за здравето от зимната тиква. Всички печелят с тази рецепта! (Намерете още рецепти за печени пържени картофи тук.)

Здравословни спагети Squash Bolognese

Здравословни спагети скуош Болонезе от всички здрави неща

Деликатните нишки от тиква от спагети са идеалната алтернатива на безглутенови с тестени изделия или юфка.

Тайландско зелено къри в тиква с тюрбан

Тайландско зелено къри в тиква с тюрбан от първичното желание

Вкусно къри, където можете да ядете купата. Това означава, че няма ястия за измиване – сладки, не?

тиквена киноа с мама Quinoa

мама тиквена киноа понички от вилица и боб

Тези очарователни безглутенови и вегански понички са идеални за следващото ви парти за Хелоуин.

Печена реколта и просо

реколта тиква и просо от Карън Литълфийлд (*Експерт по кулинарно хранене)

Ако сте мислили да експериментирате със зърна без глутен като просо, това е вашият шанс. Тази растителна реколта тиква и просо ястие е пълна с хранителни вещества и аромат-и това е прекрасно за празнични ястия.

кремообразна супа от кабоча

кремообразна супа от кабоча от Ели обича да готви

ни предайте най -голямата си лъжица – ние просто искаме да се потопим в тази проста и елегантна супа, която използва тиква, зеленчуци и кокосово мляко за кремообразност.

меден тиква конге

honeynut congee от Betty Liu

Тази лесна рецепта за конги има намек за сладост от тиквата, плюс множество предложения за това как да огънете тази рецепта според вашите вкусове.

Спагети стила Yakisoba

Спагети скуош Yakisoba в стил маринована слива

Японските аромати са връхната точка на това ястие, опаковано от вегета

Най -добрата тиквена подправка лате от Меган Телпнер (*Основател на ACN + директор)

Изработена с прясна тиквено пюре и домашна микс от тиквени подправки, никога повече няма да посетите местното си кафене, което не се казва

butternut squash latkes от Heal Me Delicious

Тези латки са вегански, палео и AIP-подходящи-и те са гарнирани с небесна кокосова заквасена сметана.

падаща зеленчукова купа

есенна зеленчукова купа от Food Fitness Fresh Air

Това ястие се отличава с кабоча тиква и опакова удара от някои от другите ни любими есенни зеленчуци (здравей, цвекло). Всичко е гарнирано с кремообразен веган сос тахини, пикантната глазура на тортата.

Сос за тиквички

Сос за тиквичка с любезно кокосово

Ще се видим, домати. Тиквата прави този сос от вегански макаронени изделия по-луксозен, отколкото можете да си представите.

безглутенови тиквени вафли

безглутенови тиквени вафли от Babe Hackett (*експерт по кулинарно хранене)

Тази рецепта за вафли без глутен прави най-добрата закуска или брънч. Отгоре намажете с любимите си плодове, ядки, семена или кокосова бита сметана.

Хляб от кабоша без зърно

хляб

без зърно кабоча хляб от инди броколи

Сърдечен, без зърно зимен хляб, който подчертава есенните подправки като джинджифил, кардамон и индийско орехче.

тиква от жълъди, пълнена с див ориз и гъби

тиква от жълъди, пълнена с див ориз и гъби от Happy Belly Foodie

жълъдите са сладки и кръгли съдове, които могат да държат любимите ви пълнежи, като този див ориз и гъби хеш.

Contents