Total ERP

Начини за изглаждане на кожата чрез повишаване на нивата на колаген

0 Comments

Начини за изглаждане на кожата чрез повишаване на нивата на колаген

колагенът е протеин, който може да помогне да се поддържа кожата да изглежда гладка. Тъй като възрастта и други фактори намаляват нивата на колаген, кожата губи еластичността си и могат да се образуват линии.

Тялото произвежда колаген естествено, но с напредването на възрастта, количеството и качеството на колаген падат. Един от резултатите от това са линиите и бръчките в кожата.

Различните подходи могат да помогнат за засилване на колаген. Хората обаче трябва да проверят, преди да ги използват, тъй като не всички имат доказателства, за да докажат, че са ефективни.

тук, разберете какво е колаген, как се отразява на кожата и какви подходи могат да помогнат за засилването му.

Какво е колаген?

колагенът е най -изобилният тип протеин в тялото и ключов компонент на кожата.

Той присъства в многобройни многобройни компоненти. Тъканите, включително мускулите, костите, сухожилията, кръвоносните съдове и храносмилателната система. Той играе ключова роля в много телесни функции, включително заздравяване на рани.

Ниските нива на колаген се срещат при тежки здравословни състояния, като:

 • Scurvy, който произтича от a Дефицит на витамин С и води до:
 • Бавно заздравяване на рани
 • Остеогенеза IMPEFECTA, генетично състояние, което води до слаби кости
 • Синдром на Ehlers-Danlos, който възниква, когато тялото не може да произвежда колаген ефективно, което води до редица симптоми
 • Какво прави колаген за кожата?

  Когато нивата на колаген са колаген Висока, кожата е мека, гладка и твърда. Колагенът помага на кожните клетки да се подновят и поправят себе си. Както нивата, така и качеството на колагена влияят на кожата.

  С напредване на възрастта тялото им произвежда по -малко от определени видове колаген, а качеството на колаген в тялото намалява.

  Това може да доведе до:

  • Загуба на еластичност в кожата и други съединителни тъкани
  • линии, бръчки и разхлабеност в кожата
  • Ставата Скованост

  Когато хората остареят, настъпват промени в структурата на колагена, които отслабват връзката между различните слоеве на кожата. Това може да е причината хората да развиват бръчки и други характеристики, свързани със застаряваща кожа.

  Начини за засилване на колаген

  Много хора търсят начини за засилване на колаген в кожата, за да спрат бръчките и други хора Признаци за стареене на кожата. Ето някои варианти, които изследователите са изследвали.

  1. Колагенни добавки

  хората вземат добавки за колаген за своето здраве и здраве на кожата.

  Прегледът от 2021 г. заключава, че хидролизираните добавки за колаген в продължение на 90 дни могат да намалят бръчките и да подобрят еластичността и хидратацията на кожата.

  Освен това авторите на преглед на 2020 г. установяват, че колагеновите пептиди в добавки пряко влияят на колагеновите структури в тялото, известни като фибробласти.

  2. Хиалуроновата киселина

  Хиалуроновата киселина е съединение, което помага за насърчаване на производството на колаген.

  В проучване от 2014 г. изследователите лекуват рани при мишки с вода или с хиалуронова киселина. Раните, които са получили лечение с хиалуронова киселина, се подобряват повече от тези, лекувани с вода. Също така, нивата на два вида колаген са по -високи в кожата около тези рани.

  дермалните пълнители, които имат за цел да намалят линиите в кожата, често съдържат хиалуронова киселина. Изследване от 2020 г. установяват, че комбинация от хиалуронова киселина и пречистен полинуклеотид спомага harmoniqhealth.com за повишаване на количеството и качеството на колагена в кожата и засилване на еластичността на кожата.

  Авторите на проучване от 2021 г. установяват доказателства, че капсулите на хиалуронова киселина могат да могат Подобрете и овлажняване.

  Хората трябва да следват инструкциите на пакета, когато използват хиалуронова киселина, тъй като може да има неблагоприятни ефекти, като:

  В тъмните тонове на кожата, площта може да стане по -тъмен или придобийте розов или сивкав тон. Бледата кожа може да стане червена.

  Леченията, съдържащи хиалуронова киселина, се предлагат като:

  • инжекции
  • Локални кремове и мехлеми
  • Добавки, например, в капсули

  Как хиалуроновата киселина може да помогне на лицето и тялото?

  3. Витамин С

  Витамин С е от съществено значение за производството на колаген. Дефицитът на витамин С може да доведе до ниски нива на колаген, което води до потенциално сериозно състояние, известно като скорбут.

  Симптомите на скорбут включват:

  • Проблеми с венците
  • Кожни симптоми
  • Проблеми с заздравяването на рани

  Човешкото тяло не може да направи витамин С, така че хората трябва да го получат от диетата.

  Хранителните източници включват:

  • Цитрусови плодове
  • Зелени или червени чушки

  Ако нивата на витамин С на човек С са ниски, лекар, лекар може да препоръча добавки.

  Много компании за грижа за кожата добавят витамин С към своите защитни кремове. Изследванията предполагат, че локалните приложения могат да помогнат за предпазване на кожата от излагане на слънце и промени в пигментацията. Въпреки това липсват доказателства, за да се потвърди, че работи или коя формулировка е най -вероятно да бъде ефективна.

  Научете повече за витамин С за грижа за кожата тук.

  4. Алое вера гел

  Хората често използват гел от алое вера за лечение на кожата след слънчево изгаряне или облекчаване на обрив.

  През 2015 г. изследванията учените дадоха на хората екстракт от алое вера гел, наречен алое стероли, за да приемат устно.

  След 8 седмици изследователите забелязаха, че при участниците, които взеха алое вера Стероли:

  • Имаше по -добра хидратация в кожата на ръката им
  • Бръчките им бяха по -малко дълбоки
  • Нивата им на хиалуронова киселина и колаген почти удвоиха

  Изследователите заключават, че алое допринася за растежа на клетките, които са от полза за кожата.

  Хората могат да използват продукти, съдържащи алое като локален крем или гел или орална добавка.

  5. Женшен

  женшен е растение с широк спектър от възможни ползи за здравето.

  По -старо проучване от 2012 г. установи, че женшенът увеличава количеството колаген в кръвта.

  женшенът има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Изследователите също така отбелязват, че това може да помогне за предотвратяване на стареенето в кожните клетки.

  Резултатите от лабораторно изследване през 2020 г. предполагат, че червеният женшен може да намали твърдостта на фибробластите, част от структурата на колагена. Авторите заключават, че това може да помогне за подобряване на еластичността на кожата.

  Хората могат да използват женшен в чай, тинктури и добавки.

  6. Антиоксиданти

  Антиоксидантите помагат да се предпазят тялото от свободни радикали, които са молекули, които тялото произвежда по време на метаболизъм.

  излагането на химикали, като тези в тютюневия дим, също могат да въведат свободни радикали на радикалите В тялото.

  Различните антиоксиданти могат да помогнат за защита и подмладяване на кожата, например, като насърчават производството на колаген. Антиоксидантите присъстват в много растителни храни.

  Според по-старите изследвания от 2013 г. антиоксидантите в следните храни и напитки могат да се възползват от кожата:

  • Зелен чай или епигалокатехин -3-галат, активен компонент на зелен чай
  • Yerba Mate
  • Екстракт от женско биле
  • Екстракт от черница
  • екстракт от нар
  • Екстракт от кафе
  • Astragalus
  • етерични масла от етерични масла и мащерка

  тук научете за някои други хранителни храни.

  7. Ретинол и други каротеноиди

  Каротеноидите, като ретинол и бета каротин, са антиоксиданти, които могат да помогнат за засилване на здравето на кожата. Те са производни на витамин А.

  Изследванията показват, че локалните ретиноиди могат да помогнат за предпазване на кожата от слънчева светлина, като предотвратяват разграждането на UV лъчи.

  • Говежният черен дроб
  • Сладки картофи

  Според Американската академия по дерматология (AAD), използвайки крем или лосион, който съдържа ретинол може да помогне леко да подобрите текстурата на кожата. Той обаче не прониква достатъчно дълбоко, за да затегне свободната кожа.

  8. Лека терапия

  терапия с червена светлина и други видове леки терапия могат да увеличат растежа на колагена и да подобрят бръчките и еластичността на кожата.

  Авторите на изследователска статия от 2013 г. заключават, че терапията с червена светлина може да бъде Бърз и безопасен начин за увеличаване на колагена в кожата.

  През 2021 г. други изследователи разгледаха ефекта на червената светлина, комбинирана с близо инфрачервена светлина върху кожните клетки в лаборатория. Те откриха, че това стимулира производството на колаген и еластин. Това би могло да помогне за предотвратяване на бръчки и други промени в кожата, обикновено свързани с по -възрастната възраст.

  Много дерматолози предлагат лека терапия, но оборудването се предлага и за домашна употреба. Най-добре е да поискате специалист за съвет, преди да инвестирате в оборудване за използване у дома.

  Може ли терапията с LED светлинна терапия с увредена от слънце кожа?

  9. Защита на кожата от околната среда

  метеорологични условия и някои навици на начина на живот могат да повлияят на нивата и качеството на колагена в кожата. Експертите казват, че излагането на UV светлина уврежда колагена в кожата по подобен начин на стареенето.

  съвети за предотвратяване на увреждане на кожата поради ниските нива на висококачествен колаген включва:

  • Защита на кожата от слънчева светлина, например, като носите слънцезащитен крем и дрехи, които покриват лицето и тялото
  • Носенето на слънчеви очила, за да защити кожата около очите
  • Избягвайте пушенето, като The Химикалите в тютюна могат да повлияят на производството на колаген
  • Ограничаването на приема на кофеин, тъй като кофеинът може да намали способността на организма да произвежда колаген

  Какво могат да направят хората за зимната суха кожа?

  Често задавани въпроси

  По -долу отговаряме на някои въпроси, които хората обикновено задават за колаген.

  Да правят кремовете за кожа, съдържащи колаген, отървете се от бръчките?

  Много продукти за грижа за кожата съдържат колаген.

  Според изследванията през 2020 г. хидролизираният колаген в кремове и други локални продукти може да овлажнява кожата, докато оралните добавки за колаген могат да помогнат за увеличаване на колаген I n тялото. Заедно те могат да помогнат за изглаждане на кожата и намаляване на бръчките.

  Може ли някакви естествени методи да засилят колаген?

  Яденето на храни, които съдържат витамин С и антиоксиданти, като избягват тютюнопушенето, ограничаване на приема на кофеин и Защитата на кожата от слънчева светлина може да помогне за запазването на колаген или засилване на производството му.

  Колагенът прави ли кожата по -стегната?

  При по -младите хора тялото произвежда повече колаген, който е с висок висок качество. Високите нива на качествен колаген подобряват еластичността на кожата.

  Когато хората остаряват, тялото произвежда по -малко колаген, правейки кожата да изглежда по -свободна.

  Продуктите за грижа за кожата могат да помогнат за затягане кожата, но е малко вероятно да има значително влияние.

  Резюме

  колагенът е вещество, което тялото произвежда естествено. Генетичните фактори и хранителни вещества, като витамин С, са от съществено значение за производството му.

  Функциите на колаген включват поддържане на кожата гладка и еластична, поддържане на ставите гъвкави и позволява на раните да заздравеят.

  Различни продукти и химикали могат да помогнат за подобряване на производството на колаген, но няма достатъчно доказателства, които да докажат, че всички те ще направят значителна разлика.

  • Стареене/стареене
  • Допълнителна медицина/алтернативна медицина
  • Кат 1

  Медицински новини днес има строги насоки за снабдяване и черпи само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

  • Faarvang, A.-S., et al. (2016). Пушенето е свързано с по -ниски количества артериален тип I col

  Contents