Total ERP

Изчакахме, докато помислим, че Лайла е готова“, казва Езман.

0 Comments

Изчакахме, докато помислим, че Лайла е готова“, казва Езман.

Млъкни. Спомняте ли си, когато бяхте тийнейджър и родителите ви са ви изнасяли лекции? И си помислихте: „Ще спрете ли; Вече разбрах идеята! Спрете, преди вашият тийнейджър да стигне до там." Бъди себе си. Не се опитвайте да говорите като вашите деца или техни приятели. "Вие сте възрастен, така че бъдете възрастен," Максим казва. Улови момента. Спонтанен разговор в колата или у дома късно през нощта – по всяко време, когато не бързате – може да доведе до някои от най-топлите и най-възнаграждаващи моменти, казва Стайнбърг. "Мисля, че за родителите една от ключовите части на добрата комуникация с децата е да сте достатъчно наоколо, за да се възползвате от тези моменти, които неизменно не се появяват, когато очаквате от тях."

Продължение

За тийнейджъри

Опитайте се да разберете ситуацията от гледна точка на родителите си. Ако целта ви е да ви бъде позволено да останете навън по-късно в събота вечер, например, опитайте се да предвидите за какво са загрижени, като вашата безопасност и вашето местонахождение. Отговаряйте на техните опасения честно и директно. Опитайте се да кажете нещо като, "Ако ми бъде позволено да остана навън по-късно, ще ви кажа предварително къде ще бъда, за да знаете как да се свържете с мен," или "Ще ти се обадя, за да ти кажа в колко часа ще се прибера и така няма да се притесняваш." Не преминавайте в отбрана. Ако изпитвате дълбоки чувства към темата на разговора – дрехи, приятели, политика, секс, наркотици, каквото и да е – придържайте се към оръжията си, но слушайте какво имат да кажат родителите ви. Не критикувайте и не се подигравайте на техните гледни точки. Покажете на тях и техните мнения уважението, което искате да ви отдадат. Правете заявки. Не издавайте списък с искания. Направете "аз" изявления. Обяснете притесненията си, като кажете неща като "Чувствам, че не си справедлив." Или, "Имам чувството, че не слушаш моята страна." Да се ​​избегне "Вие" изявления, като напр "Ти не знаеш за какво говориш." WebMD функция Прегледано от Charlotte E. Grayson Mathis, MD на 6 август 2003 г.

Източници

ИЗТОЧНИЦИ: д-р Лорънс Стайнбърг, уважаван университетски професор и Лора Х. Карнел, професор по психология, Университет Темпъл. Carol Maxym, PhD, терапевт, Хонолулу и Вашингтон D.C.

© 2003 WebMD, Inc. Всички права запазени.

Когато бащата на моя зет го заведе в колеж през 1962 г., той попита сина си: "Знаеш за момичетата, нали?" Пол Соглин отговори: "да." Баща му каза, "Добре," прегърна го и потегли. Този кратък разговор на 17 беше дългият и кратък разговор за секса, който Соглин, днес 62-годишен консултант по мениджмънт в Медисън, Висконсин, получи от родителите си.

В днешно време експертите съветват, че няма кой "голям" (или, както в случая на Соглин, малки) сексуални разговори. Обучаването на тийнейджърите за тяхното тяло и сексуалност е най-добре, когато това е непрекъснат диалог, започващ от детството.

Специално за родителите на момчета тийнейджъри, ефективна стратегия е да "долната линия" техните комуникации и след това продължете да говорят за техните ценности, съветват Ейми Майрън, MS, и Чарлз Мирън, доктор, автори на Как да говорим с тийнейджъри за любов, взаимоотношения и S-E-X. Това е така, защото момчетата са по-склонни да се чувстват удобно и да обръщат внимание, когато родителите им поддържат посланието просто и директно. "Много мъже са ориентирани към действие по отношение на вербалната комуникация и често е най-добре да се насочат към преследването," казва Чарлз. Добавя Ейми: "Можете да кажете: „Използвайте правилно латексов презерватив всеки път“ и след това да попълните подробностите с дискусии за ценности, уважение и любов."

Научете вашето момче тийнейджър да чака секс

Също така е важно момчетата да чуят нещо за социалното отношение към секса, особено след като двойният стандарт, макар и може би малко разводнен от времето на Соглин, все още съществува. "Мъжете трябва да са ловци и да преследват всичко и да не им пука. Те “вкарват точки”," казва Чарлз, така че някои родители може да се изкушат да намигнат и кимнат на момчетата си, докато казват на момичетата си да изчакат, за да бъдат сексуално активни.

Но момчетата, както и момичетата, трябва да бъдат изтеглени назад и да им се даде проверка на реалността. Те трябва да чуят какво мислят родителите им за любовта и интимността и да им се даде възможност да говорят за собствените си идеи.

Говорете с вашето момче тийнейджър за сексуалните ценности

Родителите също трябва да говорят със синовете си за това как сексуалната активност, в която могат да участват – било то орален секс, полов акт или целувка – може да означава нещо много различно за момичето, с което са. И тъй като много тийнейджъри са били изложени на порнография, важно е да се затвърди, че това, което виждат – секс заради секса – обикновено е различно от реалността.

Продължение

Не забравяйте да попитате сина си за неговите собствени мисли и чувства относно връзките и секса. Но не забравяйте да артикулирате и вашите собствени ценности: "Бих искал да изчакаш, докато се влюбиш, или се сгодиш, или си женен" или каквито и да са вашите ценности. Уведомете сина си, че всеки трябва да изследва своята сексуалност, това е нормално и вие го обичате независимо от всичко.

"Най-голямото нещо – и това е същото послание, което даваме на момчетата и момичетата – е, че първия път, когато сте сексуално активни, ще запомните до деня, в който умрете," казва Чарлз Мирон. "С други думи, вие пишете своя лична история и искате да сте сигурни, че ще я прочетете и ще се гордеете с нея."

WebMD Magazine – Feature Прегледан от д-р Луан Коул Уестън на 28 май 2008 г

Източници

ИЗТОЧНИЦИ:

Ейми Г. Мирън, MS, и Чарлз Д. Мирон, доктор, секс преподаватели и автори,Как да говорим с тийнейджъри за любов, взаимоотношения и S-E-X.

Бет Хох, лицензиран клиничен социален работник, здравеопазване на окръг АламедаДепартамент, Сан Леандро, Калифорния

Дебра У. Хафнър, MPH, сексуален педагог и автор, Уестпорт, Коннектикут.

Харис, Р. Това е напълно нормално: смяна на телата, израстване, секс иСексуално здраве, Candlewick, 22 юли 2004 г.

© 2008 WebMD, LLC. Всички права запазени.

Стив и Лора мислеха, че децата спят. Той беше отсъствал в командировка и те нямаха търпение да бъдат заедно. Може би твърде нетърпеливи — не бяха успели да заключат вратата на спалнята си. Както се оказа, 8-годишният Джеймс също не е имал достатъчно време с татко. Надявайки се да пропълзи в леглото, за да се сгуши допълнително, той влезе, без да почука.

Стоейки на вратата за три дълги секунди ("една хиляда, две хиляда, три хиляда"), Джеймс видя неща, които никога не беше виждал да правят родителите си преди, докато Стив и Лора не разбраха, че е там. Как той – и те – се справиха с това?

Отговорът до голяма степен зависи от едно нещо: колко точна и подходяща за възрастта информация Стив и Лора вече са споделили с Джеймс. Ако детето е имало много малки, непринудени разговори за сексуалността с родителите си, започващи веднага щом езикът започне, тогава реакцията вероятно няма да бъде отрицателна.

Така че, въпреки че винаги съветвам родителите да проверят дали са заключили вратата на спалнята си (и да инсталират ключалка, ако такава липсва), аз също им казвам да не бъдат опустошени от изненадващо посещение. Няма лошо децата да разберат, че родителите споделят специален начин да бъдат физически интимни един с друг. (Всъщност това е много здравословно.) Такова преживяване може да е неудобно, но най-добрият подход е да останете спокойни и действителни. Родителите могат да кажат, "Прекарваме малко време заедно и бихме искали да напуснете стаята. Моля, не забравяйте да затворите вратата."

Родителите също трябва да отидат при детето, за да попитат какво е видяло – или мисли, че е видяло – и да поканят въпроси или да дадат уверение за случилото се. 3-годишно дете може да се чуди дали някой е наранен (въз основа на звуците и действията), така че е добра идея да го успокоите. 5-годишно дете вероятно ще бъде доста учен и ще се опита да се приближи възможно най-близо – докато остава неоткрито – за да разбере какво точно се случва. (Предложете малко информация на "ученият" и това би трябвало да е достатъчно.) 8-годишно дете може да е ударило "котки" сцена и си мисля, че е странно, че някой някога би искал да направи това. Вероятно ще бъде 12-годишно дете "обезсърчен" и се обръща на пети, защото родителите му са правили секс!

Продължение

Родителите, които са хванати да се заблуждават, трябва да разберат, че децата обработват информация за секса – всичко от това, което техните приятели обсъждат с тях до това, което правят родителите им – постепенно и постепенно. Това означава, че ако дете като Джеймс случайно види родителите си, то вероятно ще почувства някаква изненада. Но не толкова, ако той или тя вече знае, че родителите му понякога изразяват грижата си един за друг, като целуват и трият телата и гениталиите си, докато са голи в леглото. Предложете на децата си постоянен поток от сексуална информация и ако случайно ви видят в акта, ужасните "първична сцена" не трябва да е толкова разстройващо.

Първоначално публикуван в броя януари/февруари на WebMD списанието.

WebMD Magazine – експертен коментар Прегледан от Брунилда Назарио, д-р на 18 декември 2006 г © 2007 WebMD, Inc. Всички права запазени.

31-годишната Аманда Езман от Онейда, Ню Йорк, започна да приучава дъщеря си към гърне Лайла, само няколко месеца след третия си рожден ден. Лайла най-накрая беше любопитна за банята и показа всички правилни знаци, че е готова да започне да върви като „голямо момиче“. Освен това тя се готвеше да се премести в ново заведение за дневни грижи и приучаването към гърне беше цел, която родителите й искаха да постигне.

„Изчакахме, докато помислим, че Лайла е готова“, казва Езман. „Така че, когато започнахме, всичко мина доста гладко – тя наистина искаше да се научи как да използва гърнето като някои от нейните приятелки, които вече бяха обучени за гърне, и само след няколко опита тя започна да използва банята доста последователно. ”

Обучението към гърне е умение, което всички родители трябва да помогнат на своите малки да овладеят. От времето за преминаване към тоалетната до злополуки и от време на време мокри чаршафи през нощта, ето често срещани проблеми, с които се сблъскват майките и татковците, както и съвети и трикове от експертите, които ще помогнат на вас и вашето дете най-накрая да достигнете този важен етап.

Готови за обучение на гърне

Често срещан въпрос, който родителите на деца в предучилищна възраст си задават е „Трябва ли детето ми да бъде обучено към гърне до сега?

„Средната възраст, на която детето ще започне да проявява интерес към обучението си за гърне, е около 2 години, но това е крива с формата на камбана – някои ще отидат по-рано, а други не преди 3 или дори 4“, казва Марк Волрайх, д-р. , CMRI/Шон Уолтърс, професор по педиатрия в Центъра за здравни науки към Университета на Оклахома.

Докато вие и вашето дете сте заети с подготовката за предучилищна възраст, нейният ум и тяло растат и се развиват. Джен Бърман, д-р, семеен психолог и автор на SuperBaby: 12 начина да дадете на детето си напредък през първите 3 години, казва, за да се справите с тоалетната, следете за тези знаци, че тя наистина е готова:

Психически. Мозъкът на детето трябва да може да получи пълното съобщение за пикочния мехур и детето трябва да е достатъчно зряло, за да знае да задържи пикаенето си и кака, докато стигне до тоалетната, казва Берман. Детето също трябва да разбере връзката между желанието да пикае и акане и стола за гърне. Въпреки че това обикновено се случва на възраст 18-22 месеца, това се случва просто по-късно за някои деца, тъй като те се приближават към предучилищна възраст.

Продължение

Физически. Детето трябва да може да се качи на тоалетната с помощта на табуретка и с ръка от мама или татко. Той трябва да знае да спре да играе и да остане съсредоточен, докато стигне до тоалетната. Детето също трябва да притежава двигателните умения, необходими, за да съблече дрехите си, след което да се отпусне и да тръгва.

Развитие. Детето трябва да бъде готово за автономия и да каже: „Искам да направя това сам“, казва Берман. Тя трябва да бъде достатъчно независима, за да се грижи за собствените си нужди от гърне.

Социално. Детето трябва да е наясно, че другите използват тоалетната и искат да имитират това поведение, което може да се случи след като влезе в предучилищна възраст и защо понякога второто дете може да учи по-бързо от първородния си брат или сестра.

Когато детето се е развило достатъчно, за да достигне тези етапи, родителите трябва да следят за признаци, че тяхното малко дете е готово за следващата стъпка.

Улики за обучение на гърне

Като цяло децата ви ще ви предложат фини – и не толкова фини – улики, мнение за prostamin че са готови и желаят да започнат процеса на приучаване към гърне. Вашата работа е да се уверите, че ги забелязвате.

Когато поверителността ви излезе през прозореца. Ако детето ви постоянно иска да ходи до тоалетната с вас – позволете му. Показването му как се прави е част от процеса на учене, казва Волрайх.

Словесни улики. Дъщеря ви казва ли ви, преди да пикае или кака? Това е очевидна улика. Използвайте го в своя полза и оставете детето си да използва банята вместо памперс, предлага Волрайх, който е и редактор на Ръководство на Американската академия по педиатрия за обучение в тоалетната. Ако тя ви каже след това, започнете да говорите с нея за това да ви каже, преди да трябва да си ходи.

Невербални улики. Обикновено, когато детето се готви да отиде да пикае или да направи изпражнение в памперс, то търси малко уединение или се успокоява, докато се готви да отиде. Това е знак, за който родителите трябва да следят и да предвиждат.

Полът не винаги е улика. Въпреки че много родители смятат, че момичетата могат да имат леко предимство по отношение на времето, това не винаги е така. Родителите не трябва да попадат в капана да чакат, докато детето им навърши определена възраст, за да започне, независимо дали детето им е момче или момиче, казва Берман. Ако детето ви се показва и казва, че е готово, излезте от тренировъчната тоалетна седалка.

Продължение

Бъдете позитивни, бъдете последователни

Като всяко умение, което детето в предучилищна възраст се опитва да овладее, и това отнема време. За родителите, останете позитивни и следете наградата – без повече пелени! — е уловката. Ето съвети от експерти и майка, чието дете наскоро победи обучението на гърне:

Позитивна подкрепа. Подсилвайте, когато детето ви е успешно всеки път, когато използва банята, но никога не наказвайте, когато не е, казва Берман.

Да бъда постоянен. Създайте редовен график през целия ден, когато можете да дадете на детето си малко време в тоалетната, предлага Волрайх, като например когато става сутрин, преди да започне предучилищна възраст, ако посещава сутрин, когато се прибере вкъщи, преди вечеря, и преди баня и лягане. Освен това говорете с предучилищните учители на вашето дете, за да могат да помогнат с процеса. Вероятно са преминавали през това с други деца и могат да предложат някаква подкрепа.

Бъди търпелив. Разберете, че това ще бъде времеви ангажимент за родителите и полагащите грижи, с който трябва да се ангажирате – всяко пътуване до тоалетната може да отнеме няколко минути, казва Волрайх. Но имайте предвид, че ако детето ви каже, че е свършило, то е свършено, дори и все още да не е отишло. Можете да изчакате и да опитате отново по-късно, когато детето ви е готово и желае.

Запази спокойствие. „Най-голямата грешка, която виждам, че родителите правят, е да се тревожат“, казва Волрайх. „Те смятат, че ако детето им не е обучено до определена възраст, това ще бъде проблем или ще бъде отражение върху тях като родители. Почти всички деца в крайна сметка се научават да използват банята, така че се отпуснете, останете спокойни, не губете време да се тревожите и се наслаждавайте и празнувайте постижението, когато се случи.

не се отказвайте. След като започнете, не спирайте. „Може да бъде наистина разочароващо“, казва Езман. „Особено когато имат злополуки след период на добро състояние. Но трябва да се държите там и да бъдете позитивни – не се връщайте към памперсите или просто връщате детето си назад.”